Thursday, April 6, 2017

The
pre
tags continues to not work in Blogger

For quite sometime I have had problem displaying HTML code in my blog as the Pre tag did not render correctly. Here I am trying to see what is happening, if any, in rendering the Pre tag. I decided to show only screen shots of either the HTML tab in my blog post, or the Compose tabbed page of my blog so that the browser effects are properly seen.

When you want to create a new post in Blogger, this is the HTML code you get and the 'Compose' page is empty.


Pre_00
Now I enter a single line-'This is a test' in the Compose tabbed page.

Pre_01

The HTML markup shows this:


Pre_02

Now I add a 'Pre' tag as shown.


Pre_03

The following is the content of the 'Compose' page.

Pre_04
So far no problem, good.

I now go back to HTML pane. Looks OK, but it has added another repeating line at the top.


Pre_05

Not a big difference. I refresh the browser and everything back to as it was before refresh.
I just draw a line in 'Compose'.


Pre_06

The HTML after this appears as shown. It has added 'Pre' tags as shown. Why 'pre' tags why not just 'p'.

Pre_07

I just added a 'div' tag and I am going to place a 'Pre' tag inside the 'div' tag.


Pre_08

This is the 'compose' page.

Pre_09

I added some 'pre tag' inside the div tag


Pre_10
The compose  now appears as shown.

Pre_11
I add another div and within div I add a pre tag. In the pre tag I add special characters (HTML markup) as shown.


Pre_12

The Compose page after the above appears as shown.

Pre_13

The pre tag did not work as intended for html tags.
I revert to the HTML to see if the blogger's processor has added any thing by itself. It does some time. No change.


Pre-14
I add a dotted line in HTML code.


Pre_15

There is an expected change as shown.


Pre_16

I revert to HTML and I see it has changed.


Pre_17
This time it accommodated the dotted line inside the 'div'. I modify the page with 'code' tags as shown. Some recommendation from some of the Internet sites is to enclose it in 'code'


Pre_18

The 'Compose' page now appear as shown.
The extra > in the last line appears to be an error while typing.
 Page_19

It is getting worse!

I refresh the page and nothing is changed in 'Compose'.

I host the html page on the local IIS Server and the response is as shown.


Page_20

The conclusion is  'Pre' tag is not working in the Blogger as it is supposed to.



Post a Comment